luni, 12 noiembrie 2012

Anchetă privind incidentul de pe Bd. Geniului în care au fost implicați doi angajați MApN


corneliu dobritoiu
Corneliu Dobritoiu

Două persoane din Ministerul Apărării Naţionale au fost implicate într-un incident în Capitală în noaptea de sâmbătă spre duminică, potrivit unui comunicat emis de Biroul de presă al instituţiei.
O comisie de anchetă numită de şeful Statului Major General cercetează împrejurările evenimentului, în colaborare cu reprezentanţii Poliţiei Capitalei.
Ministrul Apărării, Corneliu Dobritoiu: „Îmi cer scuze în numele instituţiei pentru atitudinea celor doi ofiţeri din trafic. Unul dintre aceştia va fi demis”
Ofiţerul care lucrează „în structuri de comandă la nivelul Statului Major” va fi demis din funcţie ca urmare a implicării lui în altercaţia care a avut loc pe bd. Geniului din Capitală, a anunţat ministrul Apărării.
„Unul dintre ofiţeri lucrează în structuri de comandă la nivelul Statului Major şi celălalt se pare ca este medic în Spitalul Militar. Puteţi să spuneţi că a fost şeful de Stat Major al Comandamentului (n.r. – Logistic)”, a declarat Dobritoiu.
Întrebat concret dacă angajatul MApN va fi demis, ministrul a răspuns: „Bineînţeles”.
În ceea ce-l priveşte pe cel care lucrează la Spitalul Militar, Dobritoiu a spus că se vor lua măsurile cuvenite, „descurajante pentru toate cadrele militare”.
„Este regretabil că, mă rog, ofiţeri ai armatei sau cadre militare sunt implicate în astfel de situaţii reprobabile”
„Eu ce pot să vă spun? Ca şef al acestei instituţii, în primul rând, îmi cer scuze în numele instituţiei pentru atitudinea lor din trafic. Este inadmisibil. Categoric că va urma o analiză, o anchetă şi să vedem, să reţinem faptele aşa cum au fost şi bineînţeles că vor decurge de aici urmările, fără doar şi poate. (…) Aştept organele în drept ale Ministerului să se pronunţe şi ulterior vom lua o decizie, dar este regretabil ce s-a întâmplat, este regretabil că, mă rog, ofiţeri ai armatei sau cadre militare sunt implicate în astfel de situaţii reprobabile”, a afirmat ministrul Dobriţoiu.
Sursă foto:  adevarul.ro

3 comentarii:

  1. Domnule ministru,

    Va dau doua idei privind repararea calcularii gresite a pensiilor militare ( nu trebuie sa modificati legislatia !! ( prin OuG sau HG )

    GRESELI DE CALCUL :
    - in situatia in care veniturile identificate de arhivele militare sunt mai mici decat cuantumul soldei de grad si a soldei de functie specificat in anexa nr.1 la OUG nr 1 /2011 referitoare la cuantumul soldelor de grad si soldelor de functie minime corespunzatoare gradelor militare detinute ( chiar daca acestea nu cuprind indemnizatiile de conducere/comanda, soldele de merit ,primele lunare si anuale si alte drepturi similare prevazute de legislatia in vigoare !!! ) in acest moment se iau ca baza veniturile identificate de arhivele militare ( mai mult sau mai putin complete !!! ) .
    o daca nu se ia ca baza cuantumul soldei de grad si a soldei de functie specificat in anexa nr.1 la OUG nr 1 /2011 inseamna ca :
     nu au fost identificate toate veniturile mai ales ca în toate acele perioade majoritatea ( daca nu toate !) cadrele militare au deţinut funcţii superioare gradului .
     anexa la OUG nr 1 /2011 este gresita si trebuie recalculate toate pensiile militare !!!
    - In acest moment se aplica discretionar ( doar pentru cei care au iesit la pensie dupa 01ian. 2011 ! ) Hotararea de Guvern nr. S-1019/2010 si a Ordinul MS132/2010 cu privire la grupele de munca . Aplicarea selectiva a acestor acte normative este in contradictie cu art. 2 , art 6 , lit.g din ORDONANTA nr. 137 din 31 august 2000 ,republicată si prevederile Directivei Consiliului 2000/43/CE privind aplicarea principiului egalitătii de tratament între persoane, fără deosebire de origine rasială sau etnică, publicată în Jurnalul Oficial al Comunitătilor Europene (JOCE) nr. L180 din 19 iulie 2000, si prevederile Directivei Consiliului 2000/78/CE de creare a unui cadru general în favoarea egalitătii de tratament, în ceea ce priveste încadrarea în munca si ocuparea fortei de munca, publicată în Jurnalul Oficial al Comunitătilor Europene (JOCE) nr. L303 din 2 decembrie 2000.
    Hotărârea Guvernului nr.S.1019/2010 fiind o hotărare de modificare și completare a Hotărârii Guvernului 1294/2001 este logic sa se aplice atît în partea de modificare cît și în partea de completare în aceleași condiții, ca și Hotărârea Guvernului 1294/2001 tuturor militarilor care s-au aflat în situații similare, indiferent dacă sunt activi sau în rezervă deci si acelora care au iesit la pensie inainte de 01.01.2011. Totodata in baza Hotărârii de Guvern nr.S1019/2010, Ministrul Apărării Naţionale a emis Ordinul nr.MS132 /28.12.2010. Acest Ordin nu abrogă ci modifică Ordinul anterior M116/05.09.2002 (NUMAI ANEXA NR.1, normele în sine , rămânând valabile). In aceste norme, la Art.9 se precizează că şi „cadrele militare care au trecut în rezervă începând cu data de 10.04.2001 (iar prin Legea nr.90/2007, pentru toate cadrele militare în rezervă), beneficiază de toate drepturile acordate prin HG nr.1294/2001” , modificată, în prezent cu H.G.nr.S 1019/2010. Prin urmare, Anexa nr.1 la H.G. S-1019/2010 trebuia aplicată tuturor militarilor în rezervă care au drept de pensie, deci şi celor vătămaţi prin OUG nr.1 /2011.

    CE TREBUIE FACUT ?
    Pentru repararea acestor nedreptati cred ca este de ajuns o metodologie oficializata printr-un ordin al Ministrului Apararii Nationale ( nu trebuie o alta OuG ) prin care sa se specifice :
    - „in situatia in care veniturile identificate de arhivele militare sunt mai mici decat cuantumul soldei de grad si a soldei de functie specificat in anexa la OUG nr 1 /2011 sa se ia ca baza veniturile minime specificate in OuG nr 1 ”
    - Aplicarea la toti pensionarii militari a prevederilor Hotararii Guvernului nr. S-1019/2010 si a Ordinului MS132/2010 privind stabilirea locurilor de muncă şi activităţilor cu condiţii deosebite, condiţii speciale şi alte condiţii, specifice pentru cadrele militare în activitate .


    Cu stima ,
    Col(r) Dimitriu Victor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vise, vise domnule colonel..."Ce-a mincat lupul e bun mincat!"

      Ștergere
  2. O VESTE DEOSEBIT DE IMPORTANTA .
    JURNALISTUL DE INVESTIGATIE ROBERT HORVATH VA AVEA O INTERVENTIE LA ROMANIA TV.....DUMINICA
    LA O EMISIUNE DEDICATA "BANII LUI CEAUSESCU"
    PROMITE DESVALUIRI BOMBA... CARE VOR ASIGURA PUNEREA DUPA GRATII A LUI DAN VOICULESCU CANCERUL DEMOCRATIEI ROMANESTI.
    UN PAS DECISIV PENTRU RECUPERAREA CELOR 6 MILIARDE DE DOLARI....CARE APARTIN STATULUI ROMAN. ACESTI BANI POT FI TRANSFERATI PENTRU DOTAREA ARMATEI SI REZOLVAREA PENSIILOR MILITARE. DESCHIDETI PENTRU AMANUNTE ...ROBERT HORVATH DEVA BLOG.

    RăspundețiȘtergere