luni, 12 noiembrie 2012

Corneliu Dobriţoiu a dispus rechemarea ataşatului militar Ambasadei române de la Chişinău


Ataşatul militar al Ambasadei Române de la Chişinău a fost prins de către poliţiştii din Republica Moldova în timp ce conducea autoturismul sub influenţa băuturilor alcoolice.
„Atitudinea este a oamenilor în uniformă care au fost prinşi băuţi la volan – condamnabilă şi măsurile vor veni în consecinţă. Vizavi de incidentul de la Chişinău, cum aţi anunţat şi dumneavoastră, noi vom retrage în timp foarte scurt diplomatul militar de la post, urmând să facem o analiză, o anchetă serioasă asupra evenimentelor de acolo şi să luăm şi alte măsuri”, a declarat ministrul Dobritoiu.
Ataşatul militar urma să îşi încheie mandatul în primăvara anului următor. El a declarat că a fost la o activitate de protocol, la un bal al Infanteriei Marine.
„Cunoştea normele de conduită, cunoştea reglementările internaţionale vizavi de statutul Corpului Diplomatic. În fine, va trebui să analizăm această chestiune. E regretabil că s-a întâmplat, încă o dată. Îngăduiţi-mi să spun şi altceva. Mulţumesc lui Dumnezeu că periplul lui pe străzile Chişinăului nu s-a soldat cu un incident mai grav”, a mai spus Corneliu Dobritoiu.
El a adăugat că analiza acestei speţe la nivelul ministerului se va face corect, fără excese.
„Să ştiţi că nu ne vom bate joc de destinele unor oameni. Ataşatul nostru a fost în serviciul Diplomaţiei militare de foarte mulţi ani. Omul a avut rezultate foarte bune. Totuşi, vom analiza, încă o dată, cu maxim discernământ acest eveniment”, a concluzionat ministrul Apărării.
Sursă foto: antena3.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu